Παρασκευή, Φεβρουαρίου 01, 2008

......και κάτι ακόμα

Με αφορμή την απάντηση που θέλω να δώσω στον takis, να συμπληρώσω και κάποια πράγματα για το Χριστόδουλο.
Ναι είναι η αλήθεια πως εντυπωσιάστηκα με το "σας παω"...και το "ελάτε όπως είστε". Το βρήκα εξαιρετικά πρωτοποριακό όταν οι προηγούμενοι αναθεμάτιζαν τους μαλλιάδες και έστελναν στην κόλαση το μίνι.
Δεν ξέρω αν το πίστευε ή όχι ούτε επίσης ξέρω αν τελικά πήγε ή δεν πήγε η νεολαία στην εκκλησία διότι όπως σας είπα δεν παρακολουθώ το τί γίνεται σ`αυτο το χώρο.
Συμφωνούσα μαζί του και το έβρισκα εξαιρετικά δημοκρατικό όταν έλεγε:
"Αυτή είναι η Εκκλησία..αυτοί είναι και οι κανόνες της..όσοι θέλετε να έρθετε έχει καλώς...όσοι δε θέλετε πάλι έχει καλώς"
Συμφωνούσα όταν υποχρέωσε τους ιερείς να υποβάλλουν δήλωση για το πόθεν έσχες, όταν κατήργησε την απαλλαγή από τη στράτευση των υποψηφίων κληρικών και μοναχών,την κατάργηση του φιλοδωρήματος,την υποχρεωτική εκπαίδευση τους, το κτηματολόγιο της εκκλησίας, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα γηροκομεία, τη στέγη κατάκοιτων γερόντων, τα συσσίτια, τα γραφεία νεότητας με δωρεάν ιντερνετ καφε, τα κεντρα απεξαρτησης, τον ξενώνα για κακοποιημένες γυναικες και παιδια...
Δε συμφωνούσα με τις υπεκφυγές και τις όχι ξεκάθαρες απαντήσεις στο θέμα των εκκλησιαστικών σκανδαλων...των μεταναστών...της μεγάλης ανοησίας του Δημοψηφίσματος για την αναγραφή του θρησκευματος στις νεες ταυτότητες.....και με άλλα χιλια δυο θέματα
Τον πόνεσα όταν αρρώστησε...όχι μόνο σαν ένα άνθρωπο που πάσχει από μια τόσο βαριά ασθένεια αλλά πιο πολύ γιατι γνώριζε πως έρχεται το τέλος...και ενώ μέσα του ο τρόμος για το άγνωστο τον κατέτρωγε, ΕΠΡΕΠΕ να χαμογελάει, να γίνεται παράδειγμα θάρρους,υπομονής και πίστης!!!!
Ε γιαυτο και μόνο του βγάζω το καπέλλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: