Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25, 2008

Πρόσκληση

Και μια και με κάλεσε ο nikosm να διαλέξω ένα ποίημα που να αντιστέκεται στην κακογουστιά της εποχής και μετά με τη σειρά μου να καλέσω τους επόμενους......
Ορίστε πάρτε και το ποίημα:
Αρνάκι άσπρο και παχύ
της μάνας του καμαρι
εβγήκε εις την εξοχή
να φάει χλωρό χορτάρι


Τώρα με τη σειρά καλώ τις ξαδέλφες μου Αφροδίτη, Ντέμη και Ασπα να γράψουν κι αυτες το ποιημα που αντιστέκεται κ.λ.π. κ.λ.π....αλλά επειδή δεν έχουν blog το βλέπω χλωμο!
Μμμμμμμμμμμμμμμμμμμάκια σας αλα poeta

Για να δειτε τί τραβάω....Νο 2

Λοιπον μια και το Σαββατο ήταν ωραια μερα, ηλιολουστη και λαμπερή ειπαμε να πάμε μέχρι το εξοχικο να δουμε και τι γίνεται...διοτι ειχαμε να παμε κανενα μήνα και βάλε...χιόνια περασαν, παγετός...να δουμε τα δέντρα, τα λουλούδια, το σπίτι, τις σωλήνες, το ποτιστικό, τους θερμοσίφωνες, το καλοριφέρ...όλο και κάποιο πρόβλημα θα έβγαινε.
Γιαυτο με το που φτάνουμε πλησιαζουμε επιφυλακτικά.
Να δούμε...ξεκλειδώνει η γκαραζόπορτα;;;Εντάξει ξεκλείδωσε.
Να δούμε τώρα...ανοίγουν οι αποθήκες;Ανοιξαν....η πόρτα;;;ΟΚ...ο Συναγερμός γιατι σφυράει;;;;τέλος πάντων χέστον...ο γενικός του νερού;;;ΟΚ κι αυτος...
Ανοίγουμε τα παραθυρα να μπει ήλιος να ξεπαγώσει το σπίτι...ανοίγουμε το καλοριφερ.
Περιμένω να ζεσταθούν τα σώματα...τίποτα....ας ανάψω στο μεταξύ το τζάκι....
Ξαναπιανω τα σώματα ...τίποτα. Κατεβαινω στο λεβητοστάσιο...ο καυστηρας αναμένος...πετρέλειο έχει...κατι μου μυρίζει.
Από τον κυκλοφορητή έβγαινε μια μυρωδια σαν εξάτμιση φορτηγού...κοιτάω την καμινάδα ..έβγαινε άσπρος καπνος.....το σβήνω.
Μετά κανενα μισάωρο το ξανανάβω...σαν να έστρωσε...τα σώματα άρχισαν να ζεσταινονται.
Κι εκει που τακτοποιώ κάποια πράγματα στην κουζίνα ακούω:
Κρακ...κρακ...μπαμ...κρακ..μπαμ....σαν να έσκαγαν γκαζάκια στα Εξάρχεια...σαν να γινοταν στο σπίτι εκρήξεις....να τρίζει ολόκληρο!!!!
"Παει "λέω..."διαλύεται το σπίτι!!!!Ρωξάνη έξω!!!"
Πεταγόμαστε έξω...κατεβαινω στην πυλωτή και βλέπω το ταβανι της μήπως και ειχε ραγίσει...ευτυχώς όχι...πανικός....κλεινω το καλοριφέρ και .....φωνάζω βοήθεια.
Τελικά ξαναμπαινω σπίτι και ορίστε τα χάλια:


Είχαν παγώσει οι σωλήνες του νερού του καλοριφέρ οι οποιοι περνούν από τα δάπεδα...πίεση στην πίεση...συστολή διαστολή...έξω τα πλακακια!
Αυτά.

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 22, 2008

Για να δειτε τί τραβάω....

Αυτο που βλέπετε είναι από το:

whispering-planet.blogspot.com
Η φύση ψιθυρίζει. Εσύ την ακούς;


Διαμαρτυρία στην ΝΕΤ για εκπομπή που προωθεί κατανάλωση ελαφιού και αγριογούρουνου.

Η κυρία Νανά Τσούμα προωθεί στην εκπομπή της «ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΙΟΣΚΙ» (ΝΕΤ Ράδιο 105,8) την κατανάλωση ελαφιού και αγριογούρουνου.
Από που προέρχονται τα ελάφια κυρία Τσούμα, γνωρίζετε;
Μήπως γνωρίζετε ότι απαγορεύεται στην χώρα μας το κυνήγι των ελαφιών;
Είναι δυνατόν ένα κρατικό ράδιο να προωθεί το κυνήγι;
Τι να περιμένουμε πλέον; Να διαφημίσετε και ταβέρνες που σερβίρουν παράνομα ελάφι στην Πάρνηθα;

Διαμαρτυρηθείτε και προωθείστε το.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 6075936
fax: 210 6060443

E-mail: kspiropoulou@ert.gr
whispering planet

Η φύση ψιθυρίζει. Εσύ την ακούς;

Μπορείτε επίσης να διαμαρτυρηθείτε στέλνοντας αυτό το ποστ. Πατήστε την εικόνα με το γράμμα δίπλα στα σχόλια βάζοντας το μαιλ και το όνομα σας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτη ειναι η απάντηση μου:
Είπα να μη σας δώσω σημασία γιατι δεν αξίζει τον κοπο μια και εισαστε οικολόγοι της πλάκας αλλά καθως τυχαια ειδα την σελίδα σας το ξανασκέφτηκα.
Κατ` αρχην εγώ ποτε δεν προωθησα κατανάλωση ελαφιού και αγριογούρουνου άλλωστε δεν τα τρώω.
Στην εκπομπή μου αναφέρθηκα σε ένα δημοσίευμα του Γαστρονόμου για μια ΦΑΡΜΑ στην Πιερία όπου εκτρεφουν ελάφια και αγριογούρουνα.Μαλιστα ειπα πως οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν τις συσκευασίες ώστε να βεβαιώνονται ότι πάνω γράφει τη φάρμα από όπου προέρχονται.
Το θεμα αυτο κράτησε περίπου 4 λεπτά.
Τις επόμενες μέρες μου ήρθαν με μειλ από διαφορους το κειμενο του ποστ σας.Μάλιστα μου τηλεφώνησε και ένας κ. Πουλόπουλος από το Κέντρο Προστασιας Αγριων Ζωων της Αιγινας να διαμαρτυρηθεί για την ΕΚΤΕΝΗ αναφορά μου στην καταναλωση ελαφιού και αγριογούρουνου ισχυριζόμενος πως ειχε ακούσει την εκπομπή!
Του εξήγησα και νομιζω πως καταλαβε.
Η εκπομπές του Ρ/Φ της Ελληνικής Ραδιοφωνίας καταγράφονται και βρισκονται στη διάθεση καθε πολίτη.
Ζητήστε την.
Οι οικολογικές μου ευαισθησίες δεν εξαντλούνται σε blog-ακια που ανησυχούν γενικώς και αορίστως για το μελλον του πλανήτη.Μια επίσκεψή σας στο:
theologos-env.blogspot.com
θα σας δώσει πληροφορίες για τη δράση μου σαν Γ.Γραμματέας του Συλλόγου.
Ο Πλανήτης δεν ψιθυρίζει...
Κραυγάζει!!
Απλά εσεις είστε κουφοί!
Μετα τιμης
Νανα Τσούμα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2008

Μάτια τσιπούρας!

Νάναι καλά η Αντζελα...το γέλιο που κάναμε δεν περιγράφεται ...καινουργιο σηκώτι!
Στην εκπομπή της Δρούζα..που όλα πια τα Μπορει και τα Κανει....βγήκε μαζι με την κορούλα της την Ολια και μίλησε για όλα! Ποια όλα;;;όσα έχει πει και ξαναπει και ξαναματαπει στις εκπομπες τύπου Μπορώ.
Το νεο που ο Λάκης τοπιασε και το ξετίναξε, ήταν η πλαστική στη μύτη της για λόγους ...υγείας!!Διότι μίλαγε και όταν τέλειωνε μια φράση έμενε με το στόμα ανοιχτο...γιατι είχε διάφραγμα και ανέπνεε από το στόμα το οποιο δεν έκλεινε και έχασκε και επίσης δεν οξυγόνονταν ο εγκέφαλός της, άσε που δεν ανέβαινε το.. EQ της!
Ετσι τώρα με την πλαστική έχει τη μιση μύτη από πριν αλλά και μπορει κορμί και εγκέφαλος να οξυγονώνονται με την άνεσή τους και το δε ... EQ της ανέβηκε σε δυσθεώρητα ύψη οποτε θέλει και άντρα αναλόγου υψομετρικού!
Αλλά η πλαστική της έκανε και ένα άλλο καλο! Της άλλαξε την ίριδα των ματιών και από καστανά πήραν εκεινο το πρασινοκαφεγαλανοροδοπορτοκαλομπορντώ της μπαγιατικης τσιπούρας ιχθυοτροφείου!
Με τέτοιο βλέμα δεν θα της ξεφύγει πλέον ιχθυοτροφος για ιχθυοτροφος...
Τρέμε Νηρέα και Σελόντα και λοιποί ψιλικατζήδες υδατοκαλλιεργητες!!

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2008

Τα ...ποδήλατά μου!!!!!


Φανατική του ποδηλάτου δεν ειμαι...μικρή ναι ...τούδινα και καταλάβαινε....λύσσαγα...δεν υπήρχε δρομος, άσφαλτος ή χωματοδρομος που να μην τον εχω οργώσει.
Πάντα με παρέα..όχι μεγάλη αλλά ποτέ μονη μου γιατι φοβόμουνα...ήταν ερημιές εδω πάνω.Συνήθως βγαιναμε βόλτα με την κολλητη μου τη Ρίτσα, γειτονισσά μου, πηγαίναμε και στο ιδιο σχολειο.. στις καλόγριες.
Εκεινη 3 χρόνια μεγαλύτερη μου κοπελάρα...γαλανοπρασινομάτα, ξανθια,κορμάρα,κοκέτα όσο δεν έπαιρνε...βεντέτα!!!
Εγώ ...τώρα να μην πω γιατι θα χάσετε πάσα ιδέα...κατα το κοινώς λεγόμενο βλαμένο...με άβγαλτα φρύδια(ακόμα δεν τα βγάζω),αξύριστα πόδια( τώρα πια τα ξυρίζω),τα μαλλιά σγουρή αλογοουρα και το κυριότερο εμφανισιακά ασήμαντη! Ενοιωθα μάλιστα πως όποιος με έβλεπε ξεχναγε τη φάτσα μου αμέσως...κόμπλεξ και των γονεων που λένε! Μπροστά δε στη Ρίτσα που όποιος την έβλεπε χάζευε,ένοιωθα ανύπαρκτη...μπορεί και να ημουν!!!
Οι βόλτες λοιπον με τα ποδήλατα ξεκίναγαν κατά το Μάρτη...μιλάω για συστηματικές βόλτες...ανεβαίναμε μέχρι την Πεντέλη...απίθανη γυμναστική...τα κορίτσια -λάστιχο.
Οι πατεράδες βέβαια έβγαιναν στη Λεωφόρο Πέντελης και μας έψαχναν μήπως μας πάτησε κανενα λεωφορείο, οι δε μαναδες μας,μόλις γυριζαμε με τα γόνατα και τις χούφτες συνήθως καταματωμένα από τις τούμπες και πριν ακόμα μας δουν, έφερναν μπαμπάκι και οινόπνευμα.
Κάθε τέτοια περίοδο λοιπον περνάω ποδηλατική κρίση!Φτιάχνω το ποδήλατό μου, ανεβάζω ή κατεβάζω τη σέλα, το τιμονι, φουσκώνω τα λάστιχα...το καθαριζω, το γιαλίζω...όχι πως κάνω ποδήλατο...μια φορα στις τόσες να πάω μέχρι το μετρό..για ψώνια ούτε λόγος διότι το θεωρώ γελοίο να ειμαι πάνω στο ποδήλατο φορτωμένη με σακκούλες!!!
Η φετική ποδηλατική κρίση έφερε μαζί της και μια ιδέα που δεν ξέρω άν ήταν και πολυ πετυχημένη...πήγα και αγόρασα και ένα ποδήλατο γυμναστικής για μέσα στο σπίτι!!!
Τόστησα σε μια γωνια,κάνω 3 φορες την ημέρα από 5 λεπτά,με μέση ταχύτητα 20χλμ/ώρα περίπου 2 χλμ. απόσταση και καιω 40 θερμίδες τη φορά...
Ο πίνακας που έχει στο τιμονι τα λέει αυτα
Εγώ λέω..."Γιατι ρε συ Ριτσάκι σταματησες το ποδήλατο;;;"
Μμμμμμμμμάκια σας ποδηλατικά

Υ.Γ. Να τώρα τί θυμήθηκα....Ανεβαίναμε μέχρι την Πεντέλη στο μοναστηρι...ξέρετε..μέσα από τα χωράφια.Μετά κατεβαιναμε από τη λεωφόρο Πεντέλης που είχε τρομερή κατηφόρα και δε χρειαζόταν να κανουμε πετάλι....βολίδες!!!!Το πώς δε σκοτωθήκαμε είναι απορίας άξιο! Το δικό μου το ποδήλατο ήταν γυναικείο...της Ρίτσας αντρικό και πολύ μεγάλο με σχάρα πίσω....όταν το δικό μου είχε κανενα λάστιχο σκασμενο ανεβαιναμε στο δικό της...άλλες φορές με έβαζε στη σχάρα άλλες μπροστά στο τιμονι!!!!Μια φορά καθώς ήμουν πάνω στο τιμόνι μου λέει η Ρίτσα η οποία για να μην της χαλάσει ο αέρας τα μαλλιά φορούσε ένα μαντηλι στο κεφάλι ένα μαντηλι αλα Γκρέης Κελλυ:
"Κράτα το τιμονι να φτιαξω το μαντηλι!!!!!"
Αφήνει η αθεόφοβη το τιμονι και βουτάμε και οι δυο με το κεφάλι στην άσφαλτο σαν στούκας!!!!Σκοτωθήκαμε...κομματια τα ποδια μας, τα χέρια μας....ακομα τάχουμε τα σημαδια.....

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 13, 2008

Κυριακή, Φεβρουαρίου 10, 2008

Σάββατο, Φεβρουαρίου 09, 2008

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 08, 2008

Λουκουμάκια!!!!!!



Εχετε δει πιο ονειρεμένα πλασματάκια;;;;;
Τι γλυκό και παραπονιάρικο το "Αουτς" του μεγάλου!!!!
Τι σκανταλιάρικο το γελάκι του μικρού!!
Φτου να μη τα ματιασω....

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 07, 2008

Αθηνών Αρένα

όπου έγινε η χθεσινή εκδήλωση της ΕΡΤ


Η εκδήλωση ήταν άψογη...βραβεύτηκε ο Γιάννης Πετρίδης, ο Νίκος Γρυλλάκης, ο Νίκος Αυγερόπουλος και άλλοι δυο συνάδελφοι από τον οικονομικό και τεχνικό κλάδο.
Το πρόγραμμα Μαρινέλα και Ρέμος επίσης άψογο....
Ολα θάταν τέλεια αν....
αν ο Νίκος ο Αραμπατζόγλου δεν μας την έκανε για πάνω....έτσι ξαφνικά καθως ετοιμαζότανε να μπει στ`αυτοκίνητο για νάρθει στην εκδήλωση....
Καλοτάξιδο φιλάράκι......

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 04, 2008

Η μεταμόρφωση

Η Κατερίνα Παπακώστα, η βουλευτής Ν.Δ.,είναι από τις γυναικες που πολλοί τη θαυμάζουν για την ενεργητική της παρουσία και άλλοι τόσοι θέλουν να την πλακώσουν στο ξύλο για την ακατάπαυστη λογοδιάρροια και το ότι δεν αφήνει άνθρωπο να σταυρώσει κουβέντα έτσι κι έχει την ατυχία να βρίσκεται μαζί της σε τηλεοπτικό πάνελ.
Στους δευτερους είμαι κι εγώ.
Μ`εκνευρίζει αφάνταστα...δηλαδή και καλά να είμαι, μετά από πέντε λεπτά παρακολούθησης της συζήτησης μου ανεβαινει το αιμα στο κεφάλι...αφήστε που δεν καταλαβαινω τι σκατά λέει...σε τι αναφέρεται...μπερδευει το ένα θέμα με το άλλο...μιλάει απίστευτα γρήγορα...κόβει το συνομιλητή της, τον παρουσιαστή...καβαλάει την κουβέντα λες και είναι σε ροντέο....τσακώνεται σα καφενόβιος.
Μ`εκνευρίζουν δε απίστευτα και οι στυλιστικές της επιλογές...κομένο κοντό κοντό μαλλάκι με σκουλαρικάκι κρεμαστο να πηγαινει και να έρχεται όσο μιλάει...ντύσιμο κλαρωτο...μπλούζες με γλαδιολες και χρυσά κουμπιά....γιακάδες Ελευθέριος Βενιζέλος...βλαχάκι....δευτεράντζα!!!!
Και υφάκι γλωσσοκοπάνας του τύπου:
"Αμ δε θα σας αφήσω εγώ να πείτε κουβέντα...."
Για το μόνο που την εκτιμούσα ήταν το ότι έχει ένα παιδι με κινητικά προβληματα για το οποιο ειναι όχι μόνο υπερήφανη αλλά και με κάθε ευκαιρία το λέει..μάλιστα ο γιος της ειναι και πρώτος μαθητής.. φοιτητης...κάτι τέτοιο.
Πρόσφατα είδα στο Down Town μια συνέντευξή της. Την είχε πάρει μάλλον η Κάλια Καστάνη.
Τίτλος "Η ωραία καυγατζού".
Φωτογραφίες σπέσιαλ. Η Κατερίνα ντυμένη στην τρίχα...χτενισμένη,μακιγιαρισμένη και ντυμένη άψογα... να αναδεικνύονται τα μεγάλα πράσινα της μάτια,η καλίγραμμη σιλουέτα της...ύφος μεγάλης κυρίας αριστοκράτισσας.
Ερωτήσεις δαγκωτές:
"Γιατί διακόπτετε συνεχως το συνομιλητή σας και δεν αφήνετε να πει και καποιος άλλος μια κουβέντα;;
Απαντήσεις δαγκωμένες:
"Μα πρέπει μεσα σε λίγο χρόνο να αναπτύξω τις θέσεις του κόμματος"
.......
Σήμερα το πρωι την ειδα στους δικούς μας τους Λυριτζήδες μαζί με άλλους πολιτικούς σε συζήτηση για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα στους Χρυσαυγίτες, τους αντιεξουσιαστες και τα ΜΑΤ.
Αλλος άνθρωπος η Κατερίνα....άλλος αέρας....άλλο χτένισμα...χωρίστρα στη μέση και καρε...ελαφρύ μακιγιαζ...σακάκι σκούρο με κόκκινο πουκάμισο και το κυριώτερο στητή και διακριτική...να περιμένει τη σειρά της να μιλήσει...χωρίς να διακόπτει κανενα...να απαντάει με λίγα και περιεκτικά λόγια...να χαμογελάει συγκαταβατικά όταν οι άλλοι συνομιλητές σκοτώνονταν μεταξύ τους...ειρωνικά όταν τη διέκοπταν....να ευχαριστεί όταν την αφηναν να μιλήσει....με δυο λόγια άλλος άνθρωπος!!!!!
Την κοίταγα και δεν το πίστευα!!!!!
Λέτε να ευθύνεται η φωτογράφιση;;

Σάββατο, Φεβρουαρίου 02, 2008

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 01, 2008

......και κάτι ακόμα

Με αφορμή την απάντηση που θέλω να δώσω στον takis, να συμπληρώσω και κάποια πράγματα για το Χριστόδουλο.
Ναι είναι η αλήθεια πως εντυπωσιάστηκα με το "σας παω"...και το "ελάτε όπως είστε". Το βρήκα εξαιρετικά πρωτοποριακό όταν οι προηγούμενοι αναθεμάτιζαν τους μαλλιάδες και έστελναν στην κόλαση το μίνι.
Δεν ξέρω αν το πίστευε ή όχι ούτε επίσης ξέρω αν τελικά πήγε ή δεν πήγε η νεολαία στην εκκλησία διότι όπως σας είπα δεν παρακολουθώ το τί γίνεται σ`αυτο το χώρο.
Συμφωνούσα μαζί του και το έβρισκα εξαιρετικά δημοκρατικό όταν έλεγε:
"Αυτή είναι η Εκκλησία..αυτοί είναι και οι κανόνες της..όσοι θέλετε να έρθετε έχει καλώς...όσοι δε θέλετε πάλι έχει καλώς"
Συμφωνούσα όταν υποχρέωσε τους ιερείς να υποβάλλουν δήλωση για το πόθεν έσχες, όταν κατήργησε την απαλλαγή από τη στράτευση των υποψηφίων κληρικών και μοναχών,την κατάργηση του φιλοδωρήματος,την υποχρεωτική εκπαίδευση τους, το κτηματολόγιο της εκκλησίας, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα γηροκομεία, τη στέγη κατάκοιτων γερόντων, τα συσσίτια, τα γραφεία νεότητας με δωρεάν ιντερνετ καφε, τα κεντρα απεξαρτησης, τον ξενώνα για κακοποιημένες γυναικες και παιδια...
Δε συμφωνούσα με τις υπεκφυγές και τις όχι ξεκάθαρες απαντήσεις στο θέμα των εκκλησιαστικών σκανδαλων...των μεταναστών...της μεγάλης ανοησίας του Δημοψηφίσματος για την αναγραφή του θρησκευματος στις νεες ταυτότητες.....και με άλλα χιλια δυο θέματα
Τον πόνεσα όταν αρρώστησε...όχι μόνο σαν ένα άνθρωπο που πάσχει από μια τόσο βαριά ασθένεια αλλά πιο πολύ γιατι γνώριζε πως έρχεται το τέλος...και ενώ μέσα του ο τρόμος για το άγνωστο τον κατέτρωγε, ΕΠΡΕΠΕ να χαμογελάει, να γίνεται παράδειγμα θάρρους,υπομονής και πίστης!!!!
Ε γιαυτο και μόνο του βγάζω το καπέλλο!