Κυριακή, Φεβρουαρίου 22, 2009

Το βιβλίο που θα γράψω (χα!) και μια οφειλόμενη απάντηση στον κυριο Πιραντελλο (χου!)


Μετά από ώριμη σαν συκαλάκι σκεψη αλλά κυρίως μετα από απαιτηση χιλιαδων ακροατών της εκπομπής( για να σκασουν μερικοί και μερικές) και αναγνωστων του blog(για να ξανασκάσουν οι ίδιοι) αποφασισα να γραψω κι εγω βιβλίο... παχυ... χοντρο... μεγάλο ...με πολλές σελίδες...από 700 και πανω.
Δεν καταλαβα δηλαδή ..σήμερα όλοι γραφουνε...ψηλοί κοντοι χοντροί αδυνατοι αντρες γυναικες αριστεροί δεξιοί μεσαιοι ξύπνιοι χαζοι.. γιατι να μη γραψω κι εγω;
Καθε οικογένεια έχει και τον συγγραφέα της...γιατι να μην εχει και η δικια μου;;Στο πηγάδι κατούρησε;;
Στην αρχη σκέφτηκα πως το blog θα ηταν ενας καλός χωρος να γραφω κι εγω τις μαλακίες μου, όπως κανουν εδω μεσα οι περισσοτεροι και παραλληλα να ξελυσσαω από τη μανια του γραψιματος οπότε δε θα τυραννούσα και αναγνωστες όπως μας τυραννανε οι συγγραφείς της νεωτέρας γενιας που εμ τα σκαμε και αγοράζουμε τα βιβλία τους εμ δεν καταπίνονται ούτε με ενα κουβα νερο η σελίδα.
Μα έλα που το blog οι δικοί μου άνθρωποι που το φτιάξανε είχανε στο νου τους την εκπομπη και το ονομασαν Κατω από το Κιόσκι...και καλά κανανε βεβαια αφού εκεινη την εποχή δημοσίευα μεσα θέματα που δεν τα προλάβαινα την ώρα της μετάδοσης.(Αντιληπτό κύριε Πιραντέλλο;)
Στο μεταξύ κύλησε πολύ νερο στ`αυλάκι και άλλαξε η θεματολογία καθώς άρχισε να μου αρέσει η ιδέα να γραφω για ότι μου αρέσει και για ότι δε μ`αρέσει...πλην όμως το ονοματάκι μου και η διεύθυνση εργασίας ήταν ένα κόλλημα...που στο δρόμο εξελίχτηκε σε μεγάλο μπελα.
Πώς να μιλήσεις ελευθερα;να πεις αυτο που αισθάνεσαι...να ξεχέσεις...να ξεφωνίσεις και μετα να υπογραφεις φαρδια πλατια;;;Και πολύ περισσότερο αφού ξερεις πως σε διαβάζουν συναδελφοι, διευθυντες ....Γινεται;;;δε γινεται... και ας λενε οι βλάκες...τις μαγκιές τις πουλάνε ως ανώνυμοι...ως επώνυμοι ειναι κοτούλες....τα κανουν πάνω τους.
Κοτούλα λοιπον κι εγω....Apologize...
Μια άλλη σκέψη που μούρθε αλλά μούφυγε όπως ήρθε, ήταν να δημιουργησω ένα blog ανώνυμο π.χ. ballarina@blogspot.com και να ριχνω χεσιμο σε όσους και όσες δε χωνευω...να βγαζω τα αντερά μου για όσους μου κανουν τη ζωη δύσκολη...να χλευάζω όσους ζηλευω...να ξεφτυλίζω όσους με πόνεσαν ηθελημενα ή όχι...με δυο λόγια να βγάζω τα κόμπλεξ που έχω μαζεμένα από παιδι...τις κακίες μου...την εμπάθεια μου.
Προσπάθησα...ξαναπροσπάθησα...τίποτα....δε μούβγαινε...δεν πήγαινε ρε παιδι μου το χέρι μου να γραψει τέτοιο ειδος....ξεκιναγα να γραψω δυο πράγματα και στο τελος τάσβηνα...ένοιωθα σαν να με κοίταζε αυτος που απευθυνόμουν και με έφτυνε.
Τί μενει λοιπον αγαπητά μου παιδια εκτός από βιβλίο;;
Θα ειναι ένα βιβλίο με πλοκη( μη νομίσετε καμια λαπάδα δηλαδή στην τσιτα θα σας εχω)... με έρωτες( παράνομους κυρίως)...με πολιτική ( ένας μαλακας πολιτικός μέσα οπωσδήποτε σα μαιντανός)...οικολογία ( κοτζαμ συλλογο έχουμε να μην τον διαφημίσουμε;;).....δράση(αποδράσεις με ελικόπτερα Σινούκ)....μυστήριο(περίεργες κλοπές πινακων από Εθνική Πινακοθήκη)....κλάμα(χωρισμούς...αρρωστιες ...θανατους...αναστάσεις).....πάθη( αμαρτωλα και βρώμικα)... εγκλήματα( δε θα μεινει κολυμπηθρόξυλο όρθιο).....καλά μιλάμε για ΤΟ βιβλίο.
Φυσικά υπολογίζω πως αν το αρχισω τωρα μεχρι να τελειωσει θα έχω παρει σύνταξη και έτσι δε θαχω αναγκη κανενα κερατα οποτε αυτο με βολεύει διοτι καθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις θα ειναι εντελώς πραγματικη!
Αντε ευχηθείτε μου καλή επιτυχία και καλές πωλήσεις!!!!!

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2009

Λουκούμι!!!!!!

 


Προκειται περι κοτοπιττας η οποια βγηκε τυχαια οπως το καταλαβατε τοσο μα τοσο νόστιμη που...... φτου φτου μη με ματιασω!!!!
Posted by Picasa

Κι επειδη σας βλέπω να απορειτε και να κοιτατε με τα ματια γουρλωμενα...παρτε και τη συνταγη:
Ενα κοτοπουλο...οχι κοτα πόσω μαλλον και γρια...τη βραζετε μαζι με καμια 10ρια κρεμμυδια ξερα για καμια ώρα.Μετα βγαζετε το κοτοπουλο το αφηνετε να κρυωσει και το ξεκοκκαλίζετε. Ριχνετε τα ψαχνα στο ζουμι με τα κρεμμυδια και ψιλοκόβετε μεσα ένα ματσο κρεμμυδακια φρέσκα.Αφηνετε να βρασουν μεχρι να πιουν όλα τα υγρα.
Το βγαζετε απο τον τέντζερι και το βαζετε σε ένα μπωλ και το βγαζετε έξω στη βεράντα με το ψοφοκρυο κρυωνει αμεσως!
Χτυπάτε δυο αυγα και μεσα λιώνετε 1/2 κιλό φετα κατσικίσια .Ρίχνετε και μοσχοκάρυδο.
Φερνετε μεσα το μπωλ διότι ήδη κρυωσε και μπορει να του την πέσουν οι γάτες(Μανουσος...Ριγουλες και λοιποί.)....μην ξεχασω η Ρωξανη μεσα αλλά σε άλλο δωματιο και οχι στην κουζινα...και ριχνετε τα αυγα με τη φετα στο μίγμα .
Εχετε φυλλο κρουστας και προχωρειτε πια την κοτοπιτα στο ταψι όπως και την τυροπιττα...ε...απο δω και κατω πιο ευκολο....το καταλαβατε ή να το ξαναπω;;;;

Κυριακή, Φεβρουαρίου 15, 2009

Αχ και ναμουν γατα!


Δε χωνευω τους ανθρώπους που όταν σε συναντησουν ή όταν σε παρουν τηλέφωνο και πριν ακόμα καλά καλά ρωτήσουν τι κανεις, αρχίζουν να εξιστορούν τις παθήσεις τους!!
Μούρχεται να τους σφαξω στο γόνατο που λένε και οι άγριοι.
Εχω μια γνωστη τη Δαφνη...καλή κοπέλα...ευγενική...γνωριζομαστε χρονια.Οποτε πάω σπίτι της ή ερθει εκεινη στο δικό μου η πρωτη της δουλεια μετα το
"Νανά τι κανεις;"
"Καλά Δάφνη μου εσύ;"
ειναι ν`αρχισει να λεει για τις εξετάσεις που έκανε...τί της βρηκαν...πού αλλού θα παει...τι άλλες θα κανει...τι φαρμακα θα παρει...τί έπαιρνε....
Δεν υπάρχει περιπτωση να την κανεις να αλλάξει θέμα.
Οτι και να την ρωτήσω ...καπως απο δω καπως απο κει...στα φαρμακα και στις εξετασεις θα καταλήξει.
Τη ρωτάς τι κάνει ο γειτονας...θα σου πει ότι γύρισε τα νοσοκομεια και στο τελος πέθανε...τι κανει η ξαδέλφη της...θα σου πει ότι έκανε εξετάσεις και της βρήκαν ποδάγρα...τι κανει η μανα της....θα σου πει ότι έπαθε κύρωση του ήπατος...τι κανει ο πατέρας της...θα σου πει ότι τον ψάχνουνε για καρδια!!!!
Αλλη κουβέντα δε θα κανει παρά μονο να μιλάει για αρρωστιες...
Αφού μουρχεται να μην ξαναπατησω σπιτι της ...
Και η Δαφνη δεν ειναι η μονη...
Προ ημερών με παιρνει τηλέφωνο η Κατερίνα..μια παλια γνωστή από την Κυψέλη
Με το πρωτο
"γεια σου Κατερίνα μου τι κανεις"
αρχίζει...αστα τι παθαμε...η Ανθούλα( η αδελφή της) σήκωσε πίεση 18...και πήγαμε στον παθολόγο και της έδωσε χαπια...αλλά η πίεση της δεν έπεφτε...και της τη μετραγα εγω...και της έβρισκα καθε πρωι 19 και δώστου να παιρνει χαπια...και μια μερα της λεω να παμε μια βολτα...να περπατήσει λίγο να της πέσει η πίεση...και μου λεει δεν αισθανομαι καλά...και της λέω αντε βρε να παμε μεχρι πιο κατω...και μου λέει δε με κρατανε τα πόδια μου...
Εγω:"Γιατι ρε Κατερινα δεν την αφηνες ήσυχη;Αφου δε μπορούσε να περπατησει η γυναικα"
Κατερινα:Οχι Νανούλα μου κατσε ν`ακουσεις τη συνεχεια...και τη σηκώνω με το ζορι και της λεω θα παμε βολτα να σου πεσει η πίεση...και την κατεβαζω κατω ...και πάμε μεχρι την πλατεια ...κι αυτη να μην μπορει να παρει τα πόδια της...και με χιλια ζορια καθεται σε ένα παγκακι...και της λεω σηκω τωρα να γυρισουμε σπιτι ...και μου λεει θα πεσω κατω...και της λέω να φωναξω το 166...και μου λέει όχι ...και την πιανω από τη μεση μαζι με ένα αλλο κύριο και την πάμε μεχρι το σπίτι.....
Εγω μεσα μου: "Να της το κλεισω τωρα της μαλακισμενης;;της ηλίθιας;;;"
Κατερινα....και την ανεβάζουμε μέχρι το σπίτι ...και την ξαπλώνω στο κρεβατι...ασπρη σα χασές η Ανθούλα ...και της μετραω την πίεση....6 η μεγάλη 4 η μικρη...ακούς Νανούλα μου...
Εγω: "Ε βρε Κατερινα λύσσαξες να την πας βολτα να της πεσει η πίεση"
Κατερινα ...και φωναζω το γιατρο και ερχεται και της κανει μια ενεση και τελικά συνηλθε.....και τωρα την εχουμε με άλλα φαρμακα....γιατι της βρηκαν και τριγλυκεριδια....πολλά παρα πολλά....και τωρα της ειπε ο γιατρος...
Εγω: "Ωραια κανενα άλλο νεο ;;;"
Κατερινα...ε εγω με τα δικα μου προβλήματα...πηγα κι εκανα μια μαστογραφια ...και έδειξε κατι σα σκληρο...και μετα πηγα να κανω ένα υπέρηχο και έδειξε...............
Αφηνω το ακουστικο πάνω στο γραφειο..λεω μεσα μου ..."δε με χεζεις που θα κατσω να σ` ακουω.... να τρελαθω κι εγω δηλαδη;;;"
Στο μεταξυ η Κατερινα έλεγε ..έλεγε...έλεγε....
Την άκουγα που μιλαγε και καθε τοσο έσκυβα στο μικροφωνο και έλεγα "Ναι Ναι"....και δωστου αυτη απτοητη να εξηγει τον υπέρηχο...και τι αλλο της ειπε ο γιατρος...και ποια άλλη εξεταση να κανει....ασταματητα...θα μιλαγε κανενα πενταλεπτο.
Καποια στιγμη την ακουω που σταματησε...βαζω το ακουστικο στ`αυτι μου.
"Τί αλλα Κατερινα μου;;;"
Κατερινα:Ειχαμε μπελάδες προχτες με τη Τάνια(η ανηψια της)...λιποθύμησε στη δουλεια ...της ήρθε περιοδος και της έτρεχαν κομματια τα αιματα ...και την πήραν σηκωτη...
"Γαμωτο το στανιο μου ...δε θασκασει πια ;;"
Ξαναφηνω το ακουστικο στο γραφειο...σηκωνομαι πάω μεχρι το παραθυρο...κοιτάω έξω...παω μεχρι το μπανιο...αυτη έλεγε... έλεγε.... ελεγε.....σκυβω στ`ακουστικο και της λεω "ναι ναι...πωπω".....ξαναπάω στο παραθυρο....κοιταζα τις γατες που κυνηγουσαν η μια την άλλη...ξαναγυριζω...βαζω το ακουστικο στ`αυτι μου και ακουω την τελευταια της λέξη
"Θερμομετρο ....Αυτα Νανουλα μου ...μη σε κραταω αλλο...σε ζαλισα"
"Καλα Κατερινα μου....χαρηκα που σε άκουσα...άντε χαιρετισμούς σε όλους"

Αχ και να ήμουν γατα....η Ριγουλα...να κοιμαμαι με τις ωρες...να λιαζομαι...να τρωω τζαμπα...να με κυνηγάει ο Μανουσος με τον Κεφαλα...και να μην εχω καμια Δαφνη ή Κατερινα να μου τα ζαλίζει!!!

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2009

Bye Bye Tellas....welcome OTE!!!


Στο καλό και να σας βλέπουμε σπανίως



Ελπίζω...ελπίζω λέω....ελπίζω ξαναλέω.....να μην το ξαναμετανοιώσω διότι μετά δε θαχω πού να παω...τις έχω γυρίσει όλες τις εταιρειες και φυσικά με καμια δεν ήμουν ευχαριστημενη....Αντε να δουμε τωρα ξανα μανα στον ΟΤΕ.
Καλη μου επιτυχία Good Luck!!!

Τρίτη, Φεβρουαρίου 10, 2009

11 Φεβρουαρίου . Μια μερα χωρίς Τηλεόραση.Γιατι όχι;


Πριν από ένα χρόνο μερικοί bloggres ο Παναγιώτης Παπαχατζής ο Vagnes, η Ελένη Γουρνέλου, ο ΚαπΚουμ, ο Αντώνης, ο Τζονάκος και ο Ndn ξεκίνησαν την... πρώτη απεργία τηλεθεατών, ζητώντας καλύτερη ενημέρωση και καλύτερο επίπεδο από την ελληνική τηλεόραση. Ένα χρόνο μετά τίποτα δεν έχει, ουσιαστικά, αλλάξει. Θεωρήσαμε, λοιπόν,κι εγω μαζί, ότι η φετινή 11 Φεβρουαρίου μπορεί να γίνει, για ακόμα μια χρονιά, μέρα συμβολικής διαμαρτυρίας.
Τι σημαίνει αυτή η κίνηση που προτείναμε στον κόσμο ;Σημαίνει να σκεφτούμε να επιλέγουμε την αντικειμενική ενημέρωση, σημαίνει να ενημερωνόμαστε και από άλλα μέσα, σημαίνει να μάθουμε να ακούμε την είδηση έτσι όπως είναι, χωρίς παραπανίσια, αμερόληπτα ακόμα και αν δεν μας αρέσει η είδηση. Σημαίνει να σκεφτούμε ότι οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια που εργάζονται μας οφείλουν εγκυρότητα και αντικειμενική πληροφόρηση.

Σημαίνει να σκεφτούμε έστω για μια μέρα ή για μια ώρα, να ψάξουμε να βρούμε εναλλακτικές πηγές ενημέρωσης, όπως το ραδιόφωνο, και το Διαδίκτυο, να έχουμε την κάθε είδηση καθαρή, χωρίς επικοινωνιακά τρικ Να μάθουμε να βρίσκουμε τις ειδήσεις που ο τηλεοπτικός χρόνος δεν "χωράει". Να δείξουμε και σε όσους δεν το καταλαβαίνουν, ότι η ελληνική τηλεόραση δεν είναι το απόλυτο μέσο ενημέρωσης.

Μια μέρα χωρίς τηλεόραση όλοι μας μπορούμε να την αντέξουμε. Αν καταφέρουμε στις μέρες που απομένουν μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου να κάνουμε και ουσιαστικό διάλογο για ποια τηλεόραση θέλουμε, ακόμα καλύτερα.

Σας θυμίζω ότι διαχρονικά και παγκοσμίως δεν έχει σημειωθεί κανενα κρούσμα θανατου σε άνθρωπο ή ζώο επειδη έκλεισε την τηλεόραση!!!!
χαχαχα!!!

Σάββατο, Φεβρουαρίου 07, 2009

Οι χάντρες!!!

 

Λοιπον απόψε θα σας ανοίξω την καρδια μου...διοτι πρέπει να ξερετε ότι καθε Παρασκευη βραδυ με πιανει ταση εξομολόγησης...τοχω απο μικρή αυτο το κουσουρι(ναι ..ναι εχω κι άλλο κουσουρι)όταν ο παππας της ενορίας της Αγίας Ζώνης τις Παρασκευές μετά το κατηχητικό(μαλιστα πηγαινα και κατηχητικό...)μας εξομολογούσε θέλαμε δε θελαμε.
Που λέτε εδω και καιρο επιθυμω με πάθος να αποκτήσει η Ρωξανη μου ένα σκυλόσπιτο αντάξιο της καταγωγής της.
Οπως σας έχω πει κατ`επαναληψη ειναι αριστοκρατικής ράτσας επανιελ μπρετον και δε μπορει επ`ουδενί να κοιμάται πότε στο χαλάκι της κουζίνας και ποτε στο πλαστικό σκυλόσπιτο που (προσωρινά ) της αγόρασα από το Pet City.
Εψαξα λοιπον στα ανα την επικρατεια Petshop-αδικα αλλά δυστυχως όλα τα σκυλόσπιτα ήταν κατωτερα των προσδοκιών μου...Σιγα μη βαλω τη Ρωξανη μου σε κατι χοντροκοπιές ξυλινα ή σε κατι βλαχιες πλαστικούρες που ανοιγουν σαν αυγο. Αφήστε που και η ίδια δε μπαινει μεσα σε τετοια!!
Αποφάσισα λοιπον να βγάλω άδεια οικοδομής και να υλοποιήσω μια μονιμη κατασκευη πολυτελειας σαν κι αυτη περιπου που βλέπετε στη φωτογραφια.
Θα χρειαστω λοιπόν έναν αρχιτέκτονα για το σχεδιο, έναν πολιτικό μηχανικό να τρεξει για τις άδειες και να επιβλέπει, εναν εργολάβο να αναλάβει μπετα... τουβλα...αποχετευτικό σύστημα..... επιχρίσματα
(σοβαδες εννοώ)...χοντρο ...ψιλό...πλακάκια ...μπαταρίες...υδραυλικά..ηλεκτρικά...πορτες....παραθυρα(πατζουρια) ...καγκελα...κουπαστες...και φυσικά σκεπή με βυζαντινό κεραμίδι τετράριχτη.
Επιθυμώ δε το σκυλόσπιτο της Ρωξανης μου να ειναι βιοκλιματικό διότι και η ιδια έχει ανησυχίες για την Προστασια του Περιβάλλοντος...έχει κολλήσει από μενα και το Σύλλογο το χρυσό μου!!!!
Επίσης θα χρειαστω και μια νταλίκα τριαξονική να πάρει τα μπαζα και να φερει καστανόχωμα για τον κήπο.
Κάποιος τον οποίο έχω μεσον στην Πολεοδομία, με πληροφόρησε ότι επειδη η κατασκευή ειναι μικρης επιφάνειας( μόνον 120τμ+80τμ η σοφίτα+100τμ υπόγειο γκαραζμε αποθήκες) μπορει ένας αρχιτέκτονας να κανει όλες τις πιο πάνω περιγραφεισες εργασιες... φασον που λένε.
Ετσι δημοσιευω την κατωθι αγγελία:
Ζητειται
α)αρχιτέκτων(οιουδήποτε φύλου) με πτυχίο Βαλκανικής χώρας με εμπειρία στο δημόσιο τομέα(ΕΥΔΑΠ, ΥΠΕΧΩΔΕ κ.λ.π.) να αναλάβει εξ ολοκλήρου την κατασκευή βιοκλιματικού σκυλόσπιτου.
Προυπηρεσία σε ανάλογες κατασκευές και όχι στου κασίδι το κεφάλι απαραιτητη...
β)Νταλίκα με οδηγό(φυσικά !!) διαθετουσα κασετόφωνο το οποιον κατα τη διάρκεια των εργασιών και μεχρι το τέλος να παιζει Ελένη Ροδά
Μην βροντοχτυπάς τις χάντρες
η δουλεια κανει τους άντρες
το γιαπι το πηλοφόρι το μυστρι
Τιμή αναλόγως προσόντων η οποια δε θα ξεπερνα σε καμία περίπτωση το βασικό ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη
Σκιτζηδες αποκλείονται
.

Τί λετε;;;Θα βρω σύντομα για τι επείγομαι;;;
Posted by Picasa

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2009

Βραβεια!!!!!!Βραβεια!!!!!!


Με αφορμή το βραβειο PROXIMITY Award(s) που μου απένειμε η Λιακαδίτσα και την ευχαριστω πολύ (νταλικιέρη τσακίσου να μου το αφαιρέσεις παραυτα !!!) έχω να σας ενημερωσω(διοτι ενημερωση κανουμε κι από δω και μη γελάτε παρακαλώ)για τα βραβεια με τα οποια εχω τιμηθει σ`αυτη τη ζωη...για την άλλη δεν ξερω..μπορει να δινω εγω βραβεια.
Σχολειο πηγαινα στις καλόγριες(σταματηστε επιτέλους να ξεκαρδιζεστε..δε μπορω να συγκεντρωθω)...ναι ναι καθολικες καλα καταλάβατε και θηλέων εννοειται...δυστυχώς δεν προλαβα τα μικτα....έπρεπε να μενω στην ιδια ταξη χρονια(χα!)
Μαθήτρια ήμουν από τις πρώτες(παλι γελια;;;;).Στα μαθηματικά δε και γεωμετρια ταλέντο...να κανω μάθημα στους καθηγητές...τετοιο πραμα....
Λεω δε απο τις πρωτες διοτι πρωτες ήταν και κατι τούβλα που ειχαν μαμαδες, μπαμπαδες και θείους καθηγητες ή διευθυντες ειτε στο ιδιο σχολειο ειτε σε άλλο.
Οπως αντιλαμβανεστε η βαθμολογία τους δεν έπεφτε κατω από το 19 ουτε με σφαιρες...ασχετα αν τις έβαζες να μετρήσουν από το 1 ως το 10 και έκαναν 9 λάθη!
Φανταστειτε ότι τους έβαζαν γυμναστική 20...κατι χοντροκαμωμενες βοιδάμαξες που μεχρι να κουνησουν το ένα πόδι φύτρωνε ματζουρανα το άλλο κι εμενα 18 που ήμουν η πρωτη μπαλαρινα στη Μοριάνοβα!!!( μαλιστα έκανα και κλασικο μπαλέτο..τι θελετε τωρα;)
Επίσης αριστότουβλα ήταν και οι κόρες πλουσίων οικογενειών που με αντιγραφη έφταναν να παρουν μεχρι και τη σημαια!
Στις απονομες λοιπον των βραβειων εγω έφτανα μεχρι τη βρυσούλα αλλά νερο δεν έπινα.
(ακανόνιστη φχαριστηθηκες τωρα;;;;)
Μαραζι τοχα και ταλεγα στον πατερα μου αλλά επειδη ήταν μποεμ τυπος και δεν τον ενδιέφεραν αυτα καθολου...χεστες μου λεγε...εσυ θα διαπρεψεις αλλού( τωρα πού ποτέ δε μου ειπε...μαλλον στη βλακεια θα εννοούσε!!!χαχαχα!!)
Επίσης στα γαλλικά ήμουν πολύ καλή....ε εκει επαινους έπαιρνα αλλά τι να το κανετε;;Εμενα η σημαια μ`εκαιγε...που ποτε δεν την πηρα ..παραστατης μόνο με κατι μούτρα μεχρι το χώμα ....από πεισμα δηλαδή και τσαντιλα.
Αργοτερα στο Πανεπιστημιο, όπως ξερετε τετοια δεν υπάρχουν...σιγα τωρα..ειδα και έπαθα να το παρω το πτυχιο...δε μου άρεσε κιόλας...τελος παντων.
Πριν καμια 15νταρια χρονια...επί ΕΡΑΣΠΟΡ(μαλιστα κι απο κει περασα...και επεζησα...γερο σκαρι...κρητικο...)βραβευτηκα από ....
(κρατηθειτε...καθειστε μη σας ερθει τιποτα έξαφνο...πιειτε λιγο νερο πρωτα..)
Το Σύλλογο;;;την Ενωση;;;θα σας γελάσω των Ελλήνων
Αστρολόγων και Μεντιουμ!!!

Πέσατε κάτω ε;;;Εμ σας ειπα να προσεχετε.....
Μου τηλεφωνει που λέτε μια μερα ένας τύπος ο οποιος μου συστηθηκε σαν Πρόεδρος του Συλλογου ...Ενωσης ..κατι τετοιο τέλος πάντων των Ελληνων Αστρολόγων και Μεντιουμ...Χαρτοριχτρων...δε θυμαμαι καθολου τι ακριβως ήταν και μου λεει το εξης καταπληκτικο.
"Καναμε ψηφοφορια και αναδειχτηκατε η πιο δημοφιλής δημοσιογραφος του Ραδιοφωνου!!!"
Λεω μεσα μου:
"Εδω καποια πλακα γινεται...Νανά προσεχε και μη τσιμπας"
Αφου τον ρωτησα οσο πιο ευγενικα μπορούσα τι ψηφοφορια ηταν και ποιος την εκανε κ.λ.π. κ.λ.π. μου ειπε ότι εγινε από ένα περιοδικο και μαλιστα πιο δημοφιλής για την Τ/Ο αναδειχτηκε ο Παπαδάκης...μου ανεφερε δε και αλλους γνωστους δημοσιογραφους από εκπομπές και εφημεριδες και περιοδικά...τη Σεμίνα... και οτι το βραδυ της Παρασκευης ...δε θυμαμαι ημερομηνια...θα βραβευτούμε στο νυχτερινο κεντρο κατω στην παραλία που τραγουδαγε ο Χριστοδουλόπουλος διοτι μαζι θα έκαναν και τον ετησιο χορο τους!!!
"Βρε λέω ...λες να με δουλευει ο αυγουλομαντης τωρα ...μηπως μου κανουν καμια πλάκα αυτοί της ΕΡΑΣΠΟΡ.....αλλά πάλι αν ειναι αλήθεια;;;;;"
Μεχρι που έφτασα έξω από το κέντρο ειχα πει το "παω-δεν παω" 387 φορες.Μεχρι που σκεφτηκα να ντυθω μασκαρας..ήταν και απόκριες....για να μπω πρωτα μεσα να δω τι γινεται και μετα,αν ειναι αληθεια να μπω κανονικα.
Τελος πάντων ...πήγα με παρεα φυσικα για συμπαράσταση στο καζο που ενδεχομένως να παθαινα...μπηκαμε μεσα...μολις ειπα ποια ειμαι ήρθε ο Προεδρος κοντα...ενας σοβαρος κυριος ...μας οδηγησε στο τραπέζι των επισημων...μονο η Σεμίνα ήταν εκει...στα γυρω τραπέζια αστρολογοι ,μελλοντολόγοι ...άρχισε η τελετη...καποιοι σηκώθηκαν και τα πήραν για λογαριασμο αυτων που δεν ήρθαν...σηκώθηκα κι εγω κόκκινη σαν πατζαρι...ψέλλισα ένα "ευχαριστω πολύ" και ξανακαθησα στη θεση μου....ακολουθησε πειραμα με υπνωτισμούς και άλλα τετοια με κερια αναμενα και επικοινωνίας, και καλά, με πεθαμενους...στο τελος βγηκε ο Χριστοδουλόπουλος με το Παντρεμένοι κι οι δυο...τσιφτετελια η Σεμίνα...φαγαμε σνιτσελ μου φαινεται με ρυζι και αρακα και κατα τις 2 φυγαμε.
Αυτο ήταν το πρωτο μου βραβειο....συν ένα το χτεσινο μας κανουν δυο.
Μεχρι τα 100 που πρεπει να παρει καθε δημοσιογραφος που σεβεται τον εαυτο του εχω αλλα 98.....έχω καιρο...κοριτσακι ειμαι ακομα!!!!μπουαχαχαχα!!!!

Κυριακή, Φεβρουαρίου 01, 2009

Δείγμα ωριμότητας


Γενικά ειμαι τύπος που δεν πετάει τίποτα...αυτο το κουσούρι(ποιον θυμήθηκα τωρα!!!!)
το κουβαλάω από τη γιαγια μου την Αθηνα τη σφακιανή.
Δεν πεταγε τίποτα...τα φυλαγε όλα..μήπως και χρειαστει αυτο το βαθύ πιατο για το αυγολεμονο... μήπως και χρειαστεί το μικρό για να σκεπάσουμε τους λαχανοντολμάδες...κράτα το ένα...φύλαξε το άλλο...ειχε ένα σπιτι καράβι έτοιμο να φυγει.
Αμάν ρε μαμα της έλεγε η μαμάκα μου..πιο πολλές ειναι οι σαβούρες από τα κανονικά σου έπιπλα
Καπως έτσι ειμαι κι εγω.Η αποθήκη μέχρι το ταβάνι με εντελώς μα εντελώς άχρηστα πράγματα...φανταστειτε ότι φυλάω προφυλακτήρα από το παλιό μου SUBARU που το πούλησα εδω και 15 χρονια!!
Μια φορά το εξάμηνο με πιανει μια απιστευτη μανία να πετάξω τα παντα η οποια διαρκει μόλις μερικές ώρες.Φωνάζω παλιατζή και πετάω ακομα και χρήσιμα.
Βέβαια αμεσως μετά την απομάκρυνσή του αρχιζω να το μετανοιώνω.
Φτου ρε γαμωτο και το ήθελα...αυτο γιατι το πηρε αφου δεν του τόδωσα
(λες και θα έπαιρνε κατι ο άνθρωπος αν δεν τούλεγα πάρτο) ...κατι τέτοιες μαλακίες και γελοιότητες.
Το σπίτι στο Θεολόγο έχει την ίδια τύχη...δυο αποθήκες τίγκα..μεχρι το ταβάνι...κι εκει παλιατζης δεν υπάρχει...μονο ένας που παιρνει "ληγμενα αυτοκίνητα"...μαλιστα όπως το ακούτε..έτσι φωναζει...
"Παλιατζής...παιρνω ληγμενα αυτοκίνητα παιρνω"
Η πολυθρόνα...όχι αυτη της φωτογραφίας, μια χειρότερη ,περίσσευε χρόνια.Είναι από ένα σαλόνι που το έβαλα καπου αλλά αυτη δε χωρούσε...
Την έβαζα εδω..δε μ`άρεσε..την έβαζα εκει το ίδιο...έχει γυρίσει όλο το σπίτι, έχει σκεπαστει με ριχτάρια, με καλύματα, κουβερτάκια, πανακια, σκατουλάκια όλων των ειδων...πουθενα δεν της καθεται η μπίλια....δεν ταιριάζει πουθενα η άτιμη.
Προχτες αποφάσισα να την πάω Θεολόγο.Ορκιζόμουνα ότι χώραγε στο αυτοκίνητο. Την κατεβαζω κατω στην αυλή αφού χτυπησα όλες τις κάσες από τις πορτες και τα χέρια μου πληγιάσανε γιατι ειναι και βαρια και φαρδια και δε χωρούσε να περάσει.
Ανοιγω την πόρτα του αυτοκινήτου...τη βάζω όρθια...δε μπαινει...τη βάζω πλάγια ..τίποτα...με τα πόδια ...καθόλου ...με την πλάτη ...ουτε...τραβαω το καθισμα του οδηγού μπροστα(λες και θα το οδηγούσε νάνος) πάλι τίποτα.
Την κοίταζα...άρχισε να ψιλοβρέχει...τη φρακάρω από τη μια πόρτα και πάω από την απέναντι να την τραβήξω...τίποτα...
Η βροχή δυναμωνε....της ρίχνω πάνω μια νάυλον σακούλα για τα ρούχα μέχρι να σκεφτω τι θα γίνει.
Παίρνω τηλέφωνο την αδελφη μου
Ρε συ δε χωράει η μαλακισμένη στο αυτοκίνητο... της λέω
Στειλτη με φορτηγο... μου απανταει!!!
Χεσε μας ρε Καιτη της λέω και το κλεινω
Ξανα προσπάθεια μήπως με το ναυλον από πάνω γλιστρήσει και μπει...ΤΙΠΟΤΑ.
Πάω πάλι από απέναντι...την τραβάω με λύσσα ...φευγει το νάυλον και σκάω στη μάντρα με την πλάτη...ούτε τρακτερ να πεφτε πίσω μου.
Ξανακάθομαι και την κοιτάω
Και τότε παίρνω τη μεγάλη απόφαση
Θα την πετάξω τη ρουφιάνα!!!!Θα την πετάξω να ησυχάσω κι εγώ κιαυτη!!!
Την παίρνω αγκαλιά...σηκωτή τη βγάζω έξω και την πάω δίπλα από τον κάδο των απορριμάτων.
Χτες το πρωι δεν υπήρχε...ελπίζω εκει που θα την πάνε να βρει τη γωνιά της.
Σημερα το πρωι θυμόμουνα τα λόγια ενός πολύ καλού φίλου που δε ζει πια του Νίκου Αλεξίου σε έναν κοινο μας φίλο το Μπερναρ ο οποιος ειχε μανια να μαζευει ότι παλιο ευρισκε και να το φτιάχνει...εννοειται πως τα δικά του δεν τα πεταγε ποτε και η γυναικα του αγανακτούσε με αυτην την κατασταση και τσακωνόντουσαν.
"Μπερναρ...η λιτότητα ειναι δείγμα ωριμότητας"
Προφανως μετά από περιπέτειες και μετά από τόσα χρόνια περασα πια στο σταδιο της ωριμότητας!!!!χαχαχαχα!!!!!