Κυριακή, Μαρτίου 30, 2008

Περί Μυκόνου και άλλων.....

- Με αφορμή μια συζήτηση γύρω από τη Μύκονο που γίνεται σε ένα blog που επισκέφτομαι πολύ συχνά ,αυτό της fevis:
Πράγματι η Μύκονος είναι είναι πολύ όμορφο νησί, τυπικο κυκλαδονήσι,με πανεμορφες και πολλές παραλίες για κάθε γούστο,ξενοδοχεία,εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, μπαρ.....Στη Μύκονο μπορείς να βρεις τα πάντα...το πιο απίθανο πράγμα κι αν ζητήσεις θα το βρεις σίγουρα κι αυτο είναι φυσικό αφού αποτελει παγκόσμιο τουριστικό-κοσμοπολίτικο προορισμο.
Το ζήτημα κατα τη γνώμη μου είναι τί είναι αυτο που την κάνει μοναδική ή καλύτερα πώς έγινε τόσο διάσημη η Μύκονος.
Είναι μήπως το φυσικό περιβάλλον;
Οχι βέβαια διότι άλλα κυκλαδονήσια είναι κατά πολύ ομορφότερα με αρκετό πράσινο και με χαρακτηριστικά ιδιαιτερα.
η θάλασσα;το ηλιοβασίλεμα;η ανατολή;οι άνθρωποι;η χώρα;
Ούτε..και στ`άλλα κυκλαδονήσια τα βρίσκεις ...μην πω και ωραιότερα.
Τότε;
Νομίζω πως είναι η συρροή των επωνύμων και "επωνύμων " των διασήμων και "διασήμων"από τη δεκαετία του `50 και μετά που την έκαναν μόδα...ο ένας έφερε τον άλλο...με τη σειρά τους την πρόβαλαν σε περιοδικά,βιβλία, εφημερίδες, τουριστικούς οδηγούς, τηλεοράσεις...στο μεταξύ πήραν ειδηση οι επιχειρηματίες και αυτό ήταν.Φαύλος κύκλος...
Και επειδη το ένα φέρνει τ`άλλο η ανάπτυξη υπήρξε ιλιγγιωδης....... σε σημείο που αυτοί που πράγματι την αγαπούν,ή την αγάπησαν......όπως αγαπάει καποιος τον τόπο του, εκει που έζησε,εκει που έχει τις καλύτερες αναμνησεις..... κοιτώντας το σημερινό αποτέλεσμα θα πικραίνονται πολύ.

-Παρατηρώ ότι το κλείσιμο 2 χρόνων από την έναρξη του κάθε blog είναι μια πολύ κρίσιμη στιγμή καθώς πολλοί bloggers αποφασίζουν να το κλεισουν το μαγαζί.
Είναι κορεσμός;Το χορτάσαμε το νεο μας παιχνίδι και άντε γεια
Ειναι βαρεμάρα;ουφ τώρα τί γράψω και έχω και δουλειες.
Είναι έλλειψη έμπευσης;Δεν κατεβάζω ιδέα ουτε για πλάκα...στέρεψα.
Είναι ότι γίναμε πολλοί και κάπου χάσαμε τη μπάλα;;
Εγώ πάντως το blog αυτο θα το κρατάω όσο κρατάει και η εκπομπή μου....Αμα σταματήσει θα το κλεισω και θα άνοιξω άλλο ανώνυμο...π.χ. η μπαλαρίνα που θα βγάλω τ`απωθημένα μου!!

-Σαν παλιά τροχοσπιτού και ακόμη παλιότερη σκηνόβια, έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα μη σας πω από δυο φορές. Το ηλιοβασίλεμα στη Χαλκιδική... στη Μυκονο...στη Σαντορίνη ...στην Κω....στη Θάσο...στη Ροδο...στη Κερκυρα...στην Κουρούτα...στη Πύλο....στη Μονεμβασια....στο Πήλιο....στο Γαλαξίδι...στην Αλόνησο...στη Ζάκυνθο....στην Ερέτρια...στην Επίδαυρο....στην Ελαφόνησο ....στο Ζακρος...στη Γραμβούσα.....στο Βάι....στο Θεολόγο.....στις Μαδάρες....στην Αττική Γη....είναι θαυμάσιο...ιδιαίτερα όταν είναι μετά από βροχή.

Update
Μην ξεχάσω να σας πω ότι αν η γιαγια μου η Αθηνα..από την οποια έχω πάρει φάτσα, χαρακτήρα και αναποδια, ήταν από τα Σφακια, ο άντρας της, ο παππούς ο Σωτήρης ήταν από την Κίμωλο!!!!!
Μμμμμμμμμμμμμμμμμμάκια σας λοιπον αιγαιοπελαγίτικα

Δεν υπάρχουν σχόλια: