Τετάρτη, Ιουλίου 09, 2008

Κρέμα πατατας

Αυτά τα καφέ που βλέπετε είναι πατατες και το άσπρο σκόρδο.
Διάβασα χτες από το Γαστρονόμο την κρέμα πατατας που πάει με ψητά στο φούρνο.
Η γλυκεια Griz μου ζήτησε να βάλω εδώ τη συνταγή.
Κι εγώ δεν της χάλασα χατήρι

Λοιπόν υλικά:
500 γρ.πατατες βρασμένες και καθαρισμένες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένες
1/2 φλιτζ. τσαγιού εξεαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
200 γρ.γραβιερα Κρήτης
1 κουτ.της σούπας αποξηραμένο δενδρολίβανο κοπανισμένο
αλάτι
φρεσκοτριμένο πιπέρι

Διαδικασία:
Σε ένα μικρό τηγανάκι σοτάρουμε σε κουτ.ελαιόλαδο το σκόρδο για 1-2 λεπτά. Βάζουμε τις ξεφλουδισμένες πατατες σε κατσαρόλα και τις λιώνουμε με το πρες πουρέ ή το πηρούνι.Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.Δεν προσπάθούμε να γτιάξουμε ομοιόμορφο πουρέ αλλά αφήνουμε να μείνουν μερικά μεγάλα κομμάτια πατατας.Ρίχνουμε τα τυριά(αν θέλτε βάλτε και λίγο κίτρινο τυρί τριμένο) το δεντρολίβανο, το σοταρισμένο σκόρδο,το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Αφού ψηθεί το κρέας στο φούρνο το κόβουμε και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: