Τρίτη, Μαΐου 22, 2018

Ο παράδεισος δεν είναι μακριά...ούτε η κόλαση.

Τετάρτη 23-5-2018 ζωντανά 7-9μμ στο www.spirtowebradio.com
Στα μαθητικά μας χρόνια ο Χωριανόπουλος,ο θρησκευτικός που λέγαμε, μας ρίζωνε βαθιά την πεποίθηση πως αν είμαστε καλά παιδιά (γενικώς) θα πηγαίναμε στον Παράδεισο (αορίστως), το αντίθετο θα μας πήγαινε γραμμή στην Κόλαση.
Αργότερα ο Παπαντωνίου,επίσης θρησκευτικός, μας φύτεψε το σπόρο της αμφιβολίας των πάντων συμπεριλαμβανομένων και του Παραδείσου και της Κόλασης.
Μεγαλώνοντας ο σπόρος φύτρωσε και έγινε θάμνος ψηλός που τον κουρεύαμε σε σχήματα κατά βούληση και αναλόγως τις συνθήκες.
Τώρα που παραμεγαλώσαμε, εδώ στο Κιόσκι, μέσα από έννοιες κοσμολογικές, εσχατολογικές, υπερβατικές και εξόχως θρησκευτικές που περιλαμβάνουν τα πάντα, από θεούς, δαίμονες, αγίους και προγόνους μέχρι φριχτά βασανιστήρια και εσαεί τιμωρίες, συνειδητοποιήσαμε πως και ο Παράδεισος και η Κόλαση κρύβονται μέσα μας...αρκεί να σκύψουμε και να τα βρούμε...
Μαζί μας ο κύριος Μπάμπης Μαυρίδης συγγραφέας του βιβλίου «Δεκαπέντε και μία μέρες» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη και που τέσσερα αντίτυπα δωροθετούμε στους ακροατές μας