Σάββατο, Νοεμβρίου 26, 2022

"Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών" Συνέντευξη με το στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και της Γραμμής SOS 15900

 


Εκείνη

"...το χέρι του έπεσε βαρύ στο μάγουλό της... έβαλε τις φωνές... ούτε ο πατέρας μου δεν είχε σηκώσει χέρι πάνω μου του φώναξε...τότε άρχισε να τη χτυπάει με λύσσα...στα χέρια, στο κεφάλι, στην πλάτη...οπισθοχωρούσε κλαίγοντας μέχρι που τη στρίμωξε στη γωνία του τοίχου..."
 
Κι εκείνη
"...τρελαμένη από το φόβο μήπως την κλωτσήσει και στην κοιλιά άρπαξε το μπολάκι και τον χτύπησε με δύναμη στο κεφάλι..."
 
Καθώς η "Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών" είναι κάθε ημέρα του χρόνου, σας μεταδίδω τη συνέντευξή μου με το στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και της Γραμμής SOS 15900 κυρίας Ράνιας Καμηλέρη ψυχολόγου · είναι από μια παλιότερη εκπομπή με τίτλο "Εκείνη κι Εκείνη"στο spirtowebradio.
Αφιερώνεται στις κακοποιημένες γυναίκες - θύματα βίας σωματικής, συναισθηματικής και λεκτικής - που όμως, κάπου μέσα τους, δεν αφήνουν να χαθεί η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.