Κυριακή, Σεπτεμβρίου 15, 2024

SUBARU M80: Ο γήινος αστερισμός των Πλειάδων


 

SUBARU M80: Ο γήινος αστερισμός των Πλειάδων
 
<< Ηταν σταματημένη στο κόκκινο φανάρι και δίπλα ήρθε με θόρυβο ένα μικρό μαύρο παλιό αμαξάκι με ζωγραφισμένα πολύχρωμα λουλούδια στις πόρτες, στο καπό και στην οροφή που το οδηγούσε ένας νεαρός.
Με το που άναψε πράσινο το μικρό με ένα φανταστικό ρεπρίζ πετάχτηκε μπροστά και καθώς την προσπέρασε διέκρινε στο πίσω μέρος του κοντά στον αριθμό ένα Μ80!
Στο επόμενο φανάρι τον πλεύρισε και από το παράθυρο του συνοδηγού του φώναξε:
Εχω και εγώ ένα Μ80!
Τί είπατε; τη ρώτησε
Εχω και εγώ 33χρόνια ένα Μ80 ! Το καλύτερο αυτοκίνητο! Πιστό, και χωράει παντού!! του φώναξε
Ναι ναι! Τρομερό και φιλότιμο! Σκεφτείτε το έχω δυο χρόνια και δεν έχω αλλάξει ούτε λάδια! της απάντησε και έφυγε σφαίρα!
Καλά ταξίδια του φώναξε αλλά μάλλον δεν το άκουσε!
Σε όλο το δρόμο σκεφτόταν συγκινημένη το δικό της SUBARaki πόσο δεμένο είναι με την ιστορία της οικογένειάς της και κυρίως πόσο εκείνη το αγάπησε και έγινε κομμάτι δικό της πιο πιστό και από φίλο...>>
 
Δενόμαστε με ανθρώπους, με ζωάκια, με κειμήλια , με ιστορίες.
Δενόμαστε και με αυτοκίνητα!😍
-----------------------------------------------------------------------------
Το έμαθα πρόσφατα, μετά από πάρα πολλά χρόνια οδήγησης, από ένα πολυαγαπημένο μου άτομο πως στην ιαπωνική γλώσσα η λέξη subaru είναι το όνομα για την Πούλια, το αστρικό σμήνος των Πλειάδων στον αστερισμό του Ταύρου, του οποίου 6 άστρα είναι ορατά με γυμνό μάτι, από όπου και το λογότυπο της εταιρείας, μία μεταφορική αναφορά από τους ιδιοφυείς Ιάπωνες για τις 6 εταιρείες που συγχωνεύθηκαν και δημιούργησαν το 1955 την εταιρεία SUBARU😊

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 08, 2024

Μετριότητα Επόμενη ΄Εξοδος.


Μετριότητα
Επόμενη ΄Εξοδος.

-Η μετριότητα είναι εκεί που καταλήγεις όταν συνεχίζεις να συμβιβάζεσαι με λιγότερα αλλά και όταν περιμένεις λιγότερα από τον εαυτό σου.
Είναι το τελικό αποτέλεσμα του να πουλάς λίγο τον εαυτό σου. Σε λογική τιμή ή σε χαμηλή τιμή. Φθηνά. Να κάνεις εκπτώσεις και να το κάνεις με συνέπεια που στο τέλος γίνεται συνήθεια.
 
-Γιατί οι άνθρωποι το κάνουν αυτό;
Είναι επειδή οι γονείς τους, οι δάσκαλοί τους, οι προπονητές τους, τα αφεντικά τους και σχεδόν κάθε άλλος υπεύθυνος ενήλικας που γνωρίζουν, συμβιβάστηκαν με λιγότερα. Ξανά και ξανά μέχρι που το συνήθισαν.
 
-Ας σκεφτούμε λίγο
-Πόσα αρνητικά μηνύματα πιστεύετε πως πήραμε ως παιδιά;
«Αστο καλύτερα, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό»
«Μην το κάνεις αυτό γιατί δε θα πετύχει»
«Μα τί κάνεις τώρα; Αυτό είναι επικίνδυνο»
«Είμαστε τώρα για πειράματα;»
 
-Πόσοι από τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς μας και τους γείτονες και τους ανθρώπους με τους οποίους κάναμε παρέα τυλίχθηκαν σε ένα κουκούλι φόβου;
«Μωρέ καλύτερα να κάνω αυτό που είναι ασφαλές παρά να ζητάω μετά συγγνώμη»
«Κάλλιο δέκα και στο χέρι φίλε μου»
-Αποτέλεσμα να οδηγούμαστε διαρκώς σε αδιέξοδα όπου στην άκρη τους ο εαυτός μας να κονταροχτυπιέται αλύπητα με τις επιθυμίες μας.
 
-Πρέπει να κατανοήσουμε πως σε κάποιο χρονικό σημείο, ο καθένας μας πρέπει να απορρίψει τον ζυγό όλων αυτών που μας έμαθαν αυτοί που μας μεγάλωσαν και αυτή είναι ουσιαστικά η ιστορία. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν αυτοί που ήταν. Απλώς δεν χρειάζεται να είμαστε σαν αυτούς.
 
-Μπορούμε να αποφασίσουμε μόνοι μας ποιοι θέλουμε να είμαστε. Αυτό σημαίνει ότι κάνουμε μια τρομερή μεγάλη αυτοεξερεύνηση και ανακάλυψη του εαυτού μας για να αναγνωρίσουμε τις δυνατότητές μας.
Τα ταλέντα μας. Τις κινήσεις μας. Τις επιθυμίες μας.
 
-Και κάτι άλλο
Σημαίνει να αποστασιοποιούμαστε από εκείνους τους ανθρώπους που μας κατεβάζουν. Ακόμα κι αν δεν προσπαθούν σκόπιμα να μας κάνουν να βυθιστούμε στο επίπεδό τους, μπορεί να μας επηρεάσουν αρνητικά. Πρέπει να κάνουμε παρέα και να συναναστραφούμε με ανθρώπους που βρίσκονται σε άνοδο. Που προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους. Που θέλουν να είναι αυτό που μπορούν να είναι!
-Ξέρετε η λέξη μετριότητα-mediocrity αποτελείται από τις δύο λέξεις “medius” και “ocris”. Η πρώτη σημαίνει “μέση” και η δεύτερη “τραχύ βουνό”.
Ουσιαστικά η λέξη μετριότητα σημαίνει να μένεις στα μισά της διαδρομής προς τη κορυφή ενός δύσκολου βουνού.
 
-Μια ζωή λοιπόν που βασίζεται στη μετριότητα δε χρειάζεται να είναι η δική μας! Απλώς ας δεσμευτούμε να μην συμβιβαζόμαστε με λιγότερα.
 
-Υπάρχει ένα παλιό ανέκδοτο για τους ανθρώπους που ζουν τη ζωή τους παίζοντας πάντα με ασφάλεια.
Τους υποδέχεται ο Αγιος Πέτρος στον Παράδεισο έτσι:
«Συγχαρητήρια! Φτάσατε με ασφάλεια στο θάνατο». 😀
 
Καλή ανάγνωση
Με εκτίμηση😊
 
Δημοσιεύτηκε στο PsychCenter Inc