Πέμπτη, Μαΐου 11, 2023

Hχογραφημένη τη συνέντευξη με τον κ. Πάνο Πικραμένο για το Κουρδικό Ζήτημα

 
Ηταν Σάββατο, Ιανουάριος 1999, όταν στο studio της ΕΡΑΣΠΟΡ και στην εκπομπή "Σιγά, οι μεγάλοι κοιμούνται" (αργότερα μετονομάστηκε"Κάτω από το Κιόσκι" και μεταδιδόταν από το Πρώτο Πρόγραμμα στη ΝΕΤ105,8) ήμασταν μαζεμένοι ο Μανώλης Γλέζος, ο Πάνος Πικραμένος, δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου "Οδοιπορικό στο Κουρδιστάν" και η Ραζαρίν, η επικεφαλής της συνοδείας του Αμπντουλάχ Οτσαλάν που εκείνες τις ημέρες πριν τη σύλληψή του ήταν στην Αθήνα · συζητούσαμε για το Κουρδικό Ζήτημα.
 
Είκοσι(20) χρόνια μετά, τον Οκτώβριο 2019, στην ίδια εκπομπή αλλά στο spirtowebradio ρώτησα τον κ. Πάνο Πικραμένο αν τον συγκινεί ακόμα ο Κουρδικός αγώνας και αν διάβηκε ξανά τα πανάρχαια μονοπάτια των κουρδικών βουνών.
 
Επειδή την Κυριακή η γείτων χώρα -καλώς εχόντων των πραγμάτων-έχει εκλογές.
 
Επειδή ο ηγέτης των Κούρδων είπε πως: «σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, όπου κάθε ψήφος μετράει, η ψήφος των Κούρδων θα είναι ιδιαιτέρως επιδραστική στο τελικό αποτέλεσμα».
 
Τέλος επειδή ισχύει πάντα "ο κακός χρόνος περνά, ο κακός γείτονας όχι" ακούστε ηχογραφημένη τη συνέντευξη με τον κ. Πάνο Πικραμένο.
 
Καλή σας ακρόαση!
Με εκτίμηση