Σάββατο, Φεβρουαρίου 04, 2023

Λεύκωμα για τα 70 χρόνια της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

-Κλείνοντας το αφιέρωμα-εκ των υστέρων διαπίστωσα πως αφιέρωμα τελικά είναι-για τα 70 χρόνια της αγαπημένης Ελληνικής Ραδιοφωνίας,                                                               (τον βασικό πυλώνα της "μάνας ΕΡΤ" 😊) θα ήταν μεγάλη παράλειψή μου να μην αναφέρω την έκδοση του εξαίρετου λευκώματος για τα 70 χρόνια της το οποίο συνοδεύεται με ένα CD με πολύτιμα ηχητικά του Αρχείου της ΕΡΤ.

-Ο έχων τη γενική επιμέλεια της έκδοσης Γιώργος Ι. Μανιάτης ευχαριστεί όσους αγαπητούς συναδέλφους βοήθησαν γράφοντας επί λέξει:
-"Η έκδοση αυτή δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των Αντώνης Ανδρικάκης, Μαργαρίτας Μυτιληναίου και Νίκου Σφέτσα που διευκόλυναν συνολικά την προσπάθειά μας. Οι Αλέκος Αρπλιάς και Χριστόφορος Μπόκας μας διέθεσαν απλόχερα την εμπειρία, τη γνώση και το μεράκι τους. Ο Μίμης Πλέσσας με τη γνωστή του ευγένεια και τα πλούσια ραδιοφωνικά του βιώματα, ο Γιώργος Κάρτερ με τη σοφία του, ο Γιώργος Παπαστεφάνου με τη διακριτική του ευαισθησία και η Σοφία Μιχαλίτση με τη γνώση και τη γενναιοδωρία της μας τίμησαν με τη συνεργασία του. Στη συλλογή και τεκμηρίωση του αρχειακού και φωτογραφικού υλικού υπήρξε αποφασιστική η συμβολή των: Γιωργος Καραχαλιος, Δημήτρη Κοχλατζή, Αιμιλίας Κτενά και Δημήτρη Βεάνου, Κάτιας Μάντζαρη, Εφης Μεταλληνού, Κώστα Μότση, Απόστολου Μπάγια, Θανάση Νιάρχου, Κώστα Παπαγεωργίου, Ντίνας Παπατσώνη, Σιδερής Πρίντεζης, Ζηνοβίας Βογιατζόγλου και της ταινιοθήκης του ραδιοφώνου. Ο Δημήτρης Μπαχάρας από το ΕΛΙΑ διευκόλυνε με προθυμία την αξιοποίηση του τόσο ενδιαφέροντος αρχείου και ο συλλέκτης Γιώργος Παναγιωτίδης μας έκανε πλουσιότερους σε πολύτιμες πληροφορίες. Ο Αθανάσιος Μαρκόπουλος μας έδωσε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την πλούσια συλλογή του. Ο Δημήτρης Γκάζης κατόρθωσε να συνδυάσει την εκδοτική αισθητική με τις πρακτικές, συχνά πιεστικές απαιτήσεις του εγχειρήματος. Εκ μέρους των συντελεστών της έκδοσης τους ευχαριστώ θερμά, καθώς και όλους εκείνους που συνέδραμαν με την προθυμία και την υπομονή τους.
Τέλος, ας μου επιτραπεί ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πάνο Λουκάκο που μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω αυτήν την εμπειρία, στη Βάϊα Σερέτη η οποία με τη στέρεη γνώση της με έκανε πάντοτε να αισθάνομαι ασφαλής και στη Δήμητρα Δερνίκου που με υπομονή και χαμόγελο υπήρξε η ψυχή της όλης μας προσπάθειας."
-Δεν είναι πολύ μακριά το 2028 που Ελληνική Ρ/Φ θα κλείσει τα 90 της χρόνια · να είμαστε όλοι καλά να ξαναπάμε στη γιορτή της.
Καλή σας θέαση
Με εκτίμηση