Σάββατο, Ιουλίου 29, 2023

Γυναίκα μόνη ταξιδεύει και -γιατί όχι; -ψάχνει😊😊


 

Γυναίκα μόνη ταξιδεύει και -γιατί όχι; -ψάχνει😊😊
 
-Ηρθε επιτέλους η ώρα να πάρεις την πολυπόθητη άδεια πλην όμως η παρέα σου δεν ανταποκρίνεται. Είναι φυσικό να είσαι νευρική και ανήσυχη καθώς οι ώρες περνούν και εσύ πρέπει να αποφασίσεις τί θα κάνεις .
Τελικά μετά από αλλεπάλληλα «Να πάω - να μην πάω» παίρνεις τη μεγάλη απόφαση.
"Θα πάω μόνη μου και ό,τι θέλει ας γίνει!"
 
Κατ` αρχήν είναι ασφαλές να ταξιδεύουν γυναίκες μόνες;
 
-Δυστυχώς, οι γυναίκες πρέπει πάντα να είναι λίγο πιο προσεκτικές όταν ταξιδεύουν μόνες. Ευτυχώς, ο κόσμος των ταξιδιών το γνωρίζει αυτό και έχουν ληφθεί πολλά μέτρα για να κάνουν τις γυναίκες να αισθάνονται άνετα όταν ταξιδεύουν μόνες.
-Ομάδες Facebook μόνο για γυναίκες: Ελέγξτε την διαδικτυακή ταξιδιωτική κοινότητα. Υπάρχουν πολλές ομάδες που δίνουν συμβουλές για γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες. Σας συμβουλεύουν πού να πάτε, ποια μέρη να αποφύγετε και πολλά άλλα.
- Κοιτώνες γυναικείων ξενώνων: Δεν θέλετε να κοιμηθείτε ανάμεσα σε όλη αυτή την τεστοστερόνη (ή το ροχαλητό); Πολλοί ξενώνες διαθέτουν κοιτώνες που προορίζονται μόνο για γυναίκες .Βέβαια θα σκεφτείτε πως και οι γυναίκες ροχαλίζουν, ίσως λιγότερο!
- Πηγαίνετε σε οργανωμένες εκδρομές και αποφύγετε να καταλήξετε μόνες σας σε ένα ερημικό μέρος.
-Να είστε προσεκτικές το βράδυ ή όταν πηγαίνετε σε ραντεβού ή σε κλαμπ. Είναι ανόητο που πρέπει να το γράφουμε ακόμα στον 21ο αιώνα, αλλά έτσι είναι. Έχετε πάντα έναν αριθμό στην ταχεία κλήση του κινητού σας κάποιου που θα σας βοηθήσει το συντομότερο (ρεσεψιόν , ξενώνα, πρεσβεία, ...)
-Προετοίμασε τον εαυτό σας! Το γράψαμε πριν, αλλά ελέγξτε πού βρίσκεται ο ξενώνας ή το ξενοδοχείο σας, ελέγξτε τους χρόνους του ταξιδιού σας, και τέλος δοκιμάστε ξανά και ξανά πως είναι σωστός ο αριθμός ενός φίλου σας ή ανθρώπου δικού σας να του τηλεφωνήσετε-ο μοι γένοιτο- σε περίπτωση ανάγκης.
 
Γενικά είναι ασφαλές να ταξιδεύεις μόνος;
 
-Αυτή πρέπει να είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις, αλλά εξαρτάται από πολλά. Ορισμένα μέρη, πόλεις, χώρες είναι πιο επικίνδυνα από άλλα.
-Η έρευνα είναι το κλειδί. Μπορείτε πάντα να ελέγχετε τον ιστότοπο εξωτερικών υποθέσεων της κυβέρνησής σας για να ελέγξετε τις ταξιδιωτικές συμβουλές για μια συγκεκριμένη περιοχή. Το πιο σημαντικό, μην βάζετε τον εαυτό σας σε δυνητικά επικίνδυνες καταστάσεις επειδή δεν γνωρίζετε σε τί περιβάλλον θα βρεθείτε . Γνωρίστε πρώτα πού βρίσκεστε και λάβετε υπόψη σας ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι καλοί, οπότε προσπαθήστε να ακούσετε τις συμβουλές τους και τέλος μη φοβάστε να ρωτήσετε κάτι στους ντόπιους.
 
Και τέλος μερικά tips για όσους(γυναίκες και άντρες) ταξιδεύουν μόνοι για πρώτη φορά.
 
-Η προετοιμασία είναι το κλειδί: Αν ταξιδεύετε μόνοι σας για πρώτη φορά, είναι καλό να προετοιμάσετε το ταξίδι σας σε κάποιο βαθμό. Πάρτε μια ιδέα για τα μέρη που θέλετε να επισκεφτείτε, ανακαλύψτε εάν μπορείτε να φτάσετε εκεί εύκολα με τρένο ή λεωφορείο. Κάντε κάποια έρευνα σε μέρη ή περιοχές που πρέπει να αποφύγετε και βεβαιωθείτε ότι το αεροπλάνο σας( το πλοίο, το τρένο ή το λεωφορείο) φτάνει στο προορισμό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι στη μέση της νύχτας.
- Κοιμηθείτε σε ξενώνα: Δεν είναι τόσο πολυτελές, αλλά εάν ταξιδεύετε μόνοι σας σημαίνει ότι έχετε κάνει προϋπολογισμό του ταξιδιού σας. Οι ξενώνες είναι φθηνοί, αλλά το πιο σημαντικό είναι ένας κόμβος για μεμονωμένους ταξιδιώτες. Πολλοί άνθρωποι κοιμούνται σε ξενώνες για έναν λόγο: για να γνωρίσουν άλλους ανθρώπους. Στους ξενώνες λοιπόν μπορείτε να γνωριστείτε και με άλλους ανθρώπους
- Μην ετοιμάζετε το ταξίδι σας με μεγάλη λεπτομέρεια: Αναμείξτε μερικές προσχεδιασμένες δραστηριότητες με ελεύθερο χρόνο, ώστε να έχετε ένα ευέλικτο πρόγραμμα και να έχετε χρόνο να κάνετε κάτι παρορμητικό με τα άτομα που μόλις γνωρίσατε ή μόνοι σας!
-Μην αποθηκεύετε τα πάντα στο τηλέφωνό σας: Πολλά άσχημα πράγματα μπορούν να συμβούν σε αυτό το μικροσκοπικό μηχάνημα, οπότε προετοιμαστείτε για μια ζωή χωρίς αυτό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάποια σχέδια ή ιδέες γραμμένα ή εκτυπωμένα, ώστε να μην χαθείτε εντελώς όταν το τηλέφωνό σας σας εγκαταλείψει.
 
Δημοσιεύτηκε στο ThriveGlobalGreece