Πέμπτη, Απριλίου 26, 2007

Βία

Το διάβασα χτες στην εκπομπή και το αντιγράφω εδώ σήμερα για σας όλους:
Του Οδυσσέα Ιωάννου απο το τελευταίο ΔΙΦΩΝΟ

"Τον τελευταίο καιρό επισκέπτομαι συχνά αρκετά blog. Εκεί, στα ανώνυμα posts έχω δει πραγματικά μια βία που με έχει τρομάξει λίγο.
Την ανώνυμη συμπλεγματική βία.
Το μίσος.
Ανάμεσα σε κείμενα που μου δίνουν κουράγιο και μου αλλάζουν όλη μου τη μέρα (όπως του Old Boy και άλλων) με τον πηγαίο λόγο,την όμορφη γλώσσα, την οξυδερκή παρατήρηση και χιούμορ, το παράπονο, τη διεκδίκηση, την αποκαλυπτική εξομολόγηση, την πλάκα , τη χαρά και το θυμό, παρεισφρέουν κάποια ορμητικά ποτάμια χολής που με κάνουν να πιστεύω πως είναι καθαρά θέμα τύχης ότι δεν έχουμε γίνει ακόμη φαγάκι για τα τσακάλια.
Η ανωνυμία του Internet που κάποιοι βιάστηκαν να βαφτίσουν "απελευθέρωση" έκανε ορισμένους ανώνυμους blogers και posters δούλους των πιο σκοτεινών ενστίκτων και συμπλεγμάτων.
Βάζουν μόνοι τους τη σφραγίδα πάνω στον ακρωτηριασμό της προσωπικής γνώμης, νομιμοποιούν τη σιωπή και μας πηγαίνουν χρόνια πίσω, ενώ οι ίδιοι θεωρούν πως είναι μπροστά.
Αυτή η βία που έχει να κάνει με "ασφαλείς"-από ανθρώπους που κρύβονται- προσωπικές και αήθεις επιθέσεις σε blog από αθλητικά μέχρι μαγειρικής ,ομολογώ πως με κάνει να πέφτω από τα σύννεφα.........."

Δεν υπάρχουν σχόλια: