Σάββατο, Απριλίου 30, 2022

Προσγειωθείτε!


Ο ιδρυτής των BLUE ZONES Dan Buettner λέει ότι οι μακροβιότερες γυναίκες στην ιστορία του κόσμου έζησαν στην Οκινάουα και από προσωπική εμπειρία γνωρίζει ότι κάθονταν στο πάτωμα!
Βέβαια το να κάθεστε στο πάτωμα μπορεί να μην είναι τόσο άνετο αλλά αυτή η απλή πρακτική είναι εξαιρετική για τη μακροζωία σας, σύμφωνα με μια μελέτη των πληθυσμών με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στον κόσμο.
Αλλωστε έχει και ένα άλλο πλεονέκτημα: Σας βοηθά να αισθάνεστε προσγειωμένοι!
*Τί είναι οι BLUE ZONES (ΜΠΛΕ ΖΩΝΕΣ);
Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Dan Buettner ξεκίνησε μια αποστολή: Ήθελε να καθορίσει ποιες συγκεκριμένες πτυχές του τρόπου ζωής και του περιβάλλοντος βοηθούν τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο. Συνεργάστηκε με το National Geographic και μέσω της έρευνας, κατάφερε να εντοπίσει πέντε περιοχές σ’ όλο τον κόσμο όπου οι άνθρωποι ζουν περισσότερο. Γνωστές και ως «Μπλε Ζώνες», αυτές οι περιοχές έχουν επίσης χαμηλά ποσοστά χρόνιων παθήσεων, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και καρκίνο. 
Ο Buettner και η ομάδα του ταξίδεψαν σε αυτές τις συγκεκριμένες περιοχές για να μελετήσουν τα χαρακτηριστικά του τρόπου ζωής των ανθρώπων που ζούσαν σε αυτές τις Μπλε Ζώνες δηλαδή στην Ικαρία στην Ελλάδα, στη Σαρδηνία στην Ιταλία, στην Okinawa στην Ιαπωνία, στη Loma Linda στην Καλιφόρνια και στη Νικόγια στην Κόστα Ρίκα!
 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο :